Enaintrideseta nedelja med letom

Molitveni namen: za duše rajnih iz naših družin

Godovi v tem tednu:
NEDELJA – 31. NEDELJA MED LETOM
TOREK – VSI SVETI, slovesni praznik
SREDA – SPOMIN VSEH VERNIH RAJNIH
ČETRTEK – Sveti Viktorin Ptujski, škof in mučenec
PETEK – Sveti Karel Boromejski, škof
NEDELJA – 32. NEDELJA MED LETOM – zahvalna nedelja

Ta teden so za otroke veroučne počitnice.

V našem prostoru se vedno bolj uveljavlja praznovanje noči čarovnic (Halloween). Radi bi vas opozorili, zlasti otroke in mlade, da to pomeni duhovno odpiranje silam teme, četudi vse skupaj daje vtis zabavnega dogodka.

V torek, 1. novembra, je praznik vseh svetih, vseh tistih, ki so že dosegli večno srečo v nebesih.
Na ta dan bodo svete maše v cerkvi Vseh svetih vsako polno uro od 8.00 do 15.00 ter ob 17.00 in 18.00, v Tomačevem ob 8.00.
Ves dan, od 8.00 do 19.00, bo možnost za sveto spoved. Vabljeni!
Ob 15.00 bo maševal ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore, ob 16.00 pa bo pred cerkvijo Svetega Križa vodil molitev za vse pokojne, ki počivajo na našem pokopališču.
Ob 20.00 bo tradicionalni molitveni večer za mlade na praznik vseh svetnikov. S pesmijo bomo slavili Boga in se v molitvi spomnili naših najbližjih, ki so že odšli v večnost. Vsi mladi, pridite na ta lep molitveni večer!

V sredo, 2. novembra, obhajamo spomin vseh vernih rajnih, ko posebej molimo za duše naših pokojnih prednikov. Svete maše bodo ob 9.00 in ob 19.00 ter v Tomačevem ob 18.00.

Ta petek je prvi petek v mesecu: obhajali bomo bolnike in ostarele po domovih.
Po večerni sveti maši je adoracija pred Najsvetejšim do 22.00.

Čez 14 dni, 13. novembra, bomo imeli pri nedeljski sveti maši ob 10.00 blagoslov zakonskih jubilantov. Pari, ki praznujete 5, 10, 15, 20 in več let zakonskega življenja, ste lepo vabljeni, da se prijavite. Pri sveti maši Bogu se bomo zahvalili za vašo skupno prehojeno pot. Prijavite se v župnijski pisarni ali po elektronski pošti.