Četrta postna nedelja (laetare)

Skupina (od leve) Nikodem, neznana pomočnica, Marija Magdalena, Marija, apostol Janez and Jožef iz Arimateje polagajo Jezusa v grob; Cerkev Groß St. Martin (Köln), 1509

Molitveni namen: za veselje do življenja in njegovo spoštovanje

Godovi v tem tednu:
NEDELJA – Četrta postna nedelja
NEDELJA – Peta postna nedelja

V ponedeljek zvečer čisti cerkev 1. skupina.

V torek ob 19.45 bo v veroučnih prostorih večer Knjiga in čaj. Pogovarjali se bomo ob svetopisemski knjigi preroka Daniela. Lepo vabljeni!

V sredo ob 19.45 bo v cerkvi Vseh svetih drugi postni nagovor. Prišel bo duhovnik Simon Potnik iz Slovenj Gradca. Tema večera je »Kaj je vloga kristjana v družbi, za katero se zdi, da krščanstvu nasprotuje?« Prisrčno vabljeni!

V petek ob 18.30 je molitev križevega pota, zatem sveta maša.

V petek ob 19.45 bo v cerkvi Vseh svetih večer za mamice. Potek večera bo: adoracija, možnost za sveta spoved ter klepet ob čaju. Mamice, prinesite s seboj svojo najljubšo skodelico. Lepo vabljene!

Naslednjo nedeljo bo posebna nabirka za obnovo župnijskih objektov. Včeraj smo izpraznili župnijsko knjižnico, da bomo v tem tednu položili nove talne obloge. Ostali projekti tudi lepo napredujejo. Hvala vam za vašo velikodušnost!

Napovedujemo dramsko uprizoritev Jezusovega trpljenja, ki jo organizirajo naši mladi. Dogodek bo na cvetno nedeljo, 24. marca ob 17.30 v veroučnih prostorih. Vsi lepo vabljeni, posebej vabljene družine z majhnimi otroki. Prostovoljni prispevki bodo namenjeni za poletni oratorij za otroke.

V mesecu aprilu (21. 4.) bomo organizirali župnijski srečelov s skupnim kosilom. Dobitke za srečelov lahko prinesete po večernih svetih mašah pred pevsko sobo ali v času uradnih ur v župnišče.

V postnem času lepo vabljeni k prejemu zakramenta svete spovedi. Spovedujemo vsak dan pred večerno sveto mašo, prav tako pred nedeljskimi svetimi mašami. Po potrebi se lahko z duhovnikom dogovorite tudi za poseben termin (pokličite v pisarno na 01 437 22 03).

V cerkvi Vseh svetih je v postnem času postavljena posebna predstavitev postnih prizorov, ki so jih postavili naši mladi. Lepo vabljeni, da si jih ogledate.

Na voljo so oznanila za mesec marec.