Tretja adventna nedelja


Molitveni namen: za mir in veselje v naših družinah

Godovi v tem tednu:
NEDELJA – TRETJA ADVENTNA NEDELJA
PONEDELJEK – Sveti Janez od Križa, duhovnik in cerkveni učitelj
ČETRTEK – Začetek božične devetdnevnice
NEDELJA – ČETRTA ADVENTNA NEDELJA

V torek ob 17.00 bo preko Zoom-a srečanje Knjiga in čaj. Pogovor bo tekel ob knjigi Pogumno v svobodo, ki govori o trgovini z ljudmi.

V četrtek se začne božična devetdnevnica. Ob prenosih svetih maš bomo prepevali pesem Kralja, ki prihaja, izraz pričakovanja bližnjega prihoda Božjega Sina. Za otroke pa bo vsak večer, od srede dalje, pripravljen filmček kot nagovor in spodbuda za otroke. Filmček bo na voljo vsak dan od 17.00 dalje. Povezavo dobite na naši spletni strani. Knjižico Otroci, pomagajte mojemu srcu do zmage dobite v župnišču (cena 5 €). Uvodni video (povabilo) si lahko že ogledate na naši spletni strani.

Ob koncu tedna bo prišla na župnijo betlehemska luč miru. Dobiti jo bo mogoče v soboto zvečer ali v nedeljo, ko pridete k svetemu obhajilu v cerkev Vseh svetih. S seboj prinesite svojo svečo.

Vabimo vas, da se v tem času pred božičnim praznikom, odločite za dobro sveto spoved. Kaplan spoveduje vsak večer od 18.15 do 18.45 v cerkvi Vseh svetih. Lahko pa se dogovorimo tudi za poseben termin, če pokličete v župnijsko pisarno.

Sveto obhajilo lahko prejmete v cerkvi Vseh svetih. Istočasno je lahko v cerkvi samo ena oseba oz. ena družina.

  • med tednom obhajamo med 18.15 in 18.45,
  • ob nedeljah pa med 8.00 in 8.30, med 9.00 in 9.30, med 11.00 in 11.45 ter v Tomačevem med 8.00 in 8.30

Vsak dan ob 19.00 je prenos rožnega venca prek spleta, ob 19.30 pa prenos svete maše.

V obeh cerkvah in na spletu so na voljo mesečna oznanila za december.

Vabljeni, da darujete prostovoljni dar za župnijo (nedeljska pušica). Dar lahko oddate v cerkvi Vseh svetih, ko pridete k svetemu obhajilu ali pa nakažete na bančni račun župnije. (TRR: SI56 0430 2000 3332 225, koda: CHAR, namen: Dar za župnijo, sklic: SI99)

Sprejemamo mašne namene za naslednje leto. Najbolje, da nam to sporočite po telefonu ali po elektronski pošti. Lahko pa tudi oddate kuverto v naš poštni nabiralnik z omembo: za koga je sveta maša in kdaj bi jo želeli imeti ter vaš kontakt.

Mašni nameni v tem tednu.