23. nedelja med letom

Molitveni namen: za otroke in mlade v župniji

Godovi v tem tednu:
NEDELJA – 23. NEDELJA MED LETOM
ČETRTEK – Sveti Janez Zlatousti, škof in cerkveni učitelj
PETEK – Povišanje svetega Križa, župnijski praznik
SOBOTA – Žalostna Mati Božja
NEDELJA – 24. NEDELJA MED LETOM

Z jutrišnjim dnem začenjamo z rednim veroukom. Večina otrok je bila vpisanih v veroučno šolo minuli teden. Kdor pa je vpis k verouku zamudil, naj se oglasi v župnišču v času uradnih ur.

V torek, 11. decembra, bo ob 19.45 v cerkvi Vseh svetih v okviru večerov Knjiga in čaj pogovorni večer z dr. Matjažem Zwittrom, vrhunskim onkologom in profesorjem, o zdravniški etiki. Pogovor bo vodila Zdenka Sušec. Lepo vabljeni in povabite še druge, ki jih zanimajo ta vprašanja.

V petek, 14. septembra, praznujemo slovesni praznik Povišanja svetega Križa, naš župnijski praznik. Sveti maši bosta zjutraj ob 9.00 ter zvečer ob 19.00 (nova cerkev). Lepo vabljeni, da se skupaj zberemo pri slovesnih sv. mašah.

V soboto je dogodek Stična mladih. Z mladimi odidemo zjutraj ob 7.15 izpred župnišča proti železniški postaji, kjer stopimo na vlak za Stično. Vračamo se proti večeru okrog 19.30. Vabljeni vsi mladi, od 14. leta naprej. S seboj vzemite 7€ za karto za vlak.

Naslednjo nedeljo bo po obeh nedeljskih mašah pogostitev, kot odmev župnijskega žegnanja ob prazniku Povišanja svetega Križa. V ta namen vas prosimo, da nam priskočite na pomoč. Pecivo lahko prinesete v pevsko sobo v novi cerkvi v soboto zvečer med 18.00 in 19.00. V nedeljo pa ste vsi povabljeni, da se ob kavi, čaju in pecivu tudi za trenutek srečamo in popraznujemo. Hvala.

V torek popoldne čisti cerkev 3. skupina