5. postna nedelja

Molitveni namen: za rodovitnost velikonočnih praznikov

Godovi v tem tednu:
NEDELJA – 5. POSTNA NEDELJA, Tiha nedelja
PONEDELJEK – Sveti Jožef, Jezusov rednik, slovesni praznik
SOBOTA – Gospodovo oznanjenje, slovesni praznik
NEDELJA – 6. POSTNA NEDELJA, Cvetna nedelja

Nocoj ob 19.30 bo tretja od štirih vaj mešanega župnijskega zbora v pripravi na velikonočno tridnevje. Hvala za dobro udeležbo preteklo nedeljo.

Jutri, v ponedeljek, 19. marca je praznik svetega Jožefa. Maše ob 9.00 (nova cerkev) in ob 18.00, v Tomačevem ob 18.00. V veroučnih prostorih bo ob 19.00 sestanek za starše prvoobhajancev.

V torek, 20. marca, bo ob 19.00 tretji, zadnji postni nagovor z naslovom Grede pa oznanjajte. Msgr. dr. Marjan Turnšek nam bo spregovoril o občestvu, ki se razvija, ter o današnjih izzivih evangelizacije. Prisrčno vabljeni!

V petek bo ob 17.30, pol ure pred večerno sv. mašo, molitev križevega pota. Tokrat pripravljajo križev pot člani ŽPS.

V petek bo v naši cerkvi tudi dekanijski molitveno-spovedni večer za mlade ob 20.00. Večer pripravljajo naši mladi.

V soboto, 24. marca je praznik Gospodovega oznanjenja. Letos ga praznujemo dan poprej, ker je v nedeljo že cvetna nedelja. Svete maše bodo ob 11.00 (nova cerkev) in ob 18.00, v Tomačevem ob 18.00.

V soboto bo potekala tudi delavnica izdelovanja butaric, in sicer v učilnicah ob 10.00.

V soboto, 24. marca, Župnijska karitas pripravlja ob 15.30 koncert ob materinskem dnevu z naslovom Eno je potrebno. Prosimo, prinesite pecivo po 11. maši ali neposredno pred koncertom. Vabljeni vsi, še posebej pa naši veroučenci in starši.

Prihodnjo nedeljo je cvetna nedelja. Ob 9.00 in ob 11.00 bo blagoslov zelenja zunaj na ploščadi. Že danes si lahko ob izhodu priskrbite oljčne vejice ter butarice.

Danes se pričenja radijski misijon na Radiu Ognjišče. Vabljeni k poslušanju, naj nas ta posebno bogat teden prenovi kot posameznike in kot občestvo.

V torek čisti cerkev 2. skupina