Skupaj na poti

Postni čas nas vabi, da prečistimo našo vero in se znova obrnemo k Bogu. Pogosto  poudarjamo, da se v postu odpovedujemo telesnim ugodjem, dobri hrani. Toda obenem se je potrebno tudi duhovno nahraniti. Post je zato priložnost, da zajamemo iz vodnjaka živo Besedo in napolnimo naš tempelj Svetega Duha, si privoščimo duhovno obilje – še bolj, kot v drugih obdobjih cerkvenega leta.

V naši župniji bomo v letošnjem postnem času prisluhnili trem postnim nagovorom, ki nas bodo kot kristjane vodili skozi glavne poteze občestvene duhovnosti. Najprej bomo spregovorili o sožitju v družini, temu mikroobčestvu, ki nas vse tako odločilno zaznamuje (dr. Jože Ramovš). Zatem bomo govorili o naši pomembni vpetosti v Cerkev, v cerkveno občestvo, brez katere ne moremo biti pristni kristjani (dr. Alek Zwitter). Končno nam bo msgr. dr. Marjan Turnšek spregovoril o občestvu, ki se odpira navzven, v širšo človeško skupnost ter oznanja evangelijsko sporočilo.

Tako bo rdeča nit treh postnih nagovorov občestvenost, biti skupaj na poti s Kristusom. Naj nas ta postni čas še bolj poveže med seboj in s Kristusom!

Alek Zwitter, župnik