Štiriindvajesta nedelja med letom


Molitveni namen: za blagoslov in zorenje naših mladih v župniji

Godovi v tem tednu:
NEDELJA – 24. NEDELJA MED LETOM
PONEDELJEK – Sveti Janez Zlatousti, škof in cerkveni učitelj
TOREK – Povišanje svetega Križa, slovesni župnijski praznik
SREDA – Žalostna Mati Božja
ČETRTEK – Sveti Kornelij in Ciprijan, mučenca
NEDELJA – POVIŠANJE SVETEGA KRIŽA – župnijsko praznovanje

Ta teden imajo veroučenci od 4. razreda dalje sveto spoved.

V ponedeljek ob 19.45 se začne kateheza za odrasle, ki jo bo vodil kaplan Peter v župnijski knjižnici.

V torek čisti cerkev 3. skupina.
V torek praznujemo slovesni praznik Povišanja Svetega Križa, naš župnijski praznik. Sveti maši bosta ob 9.00 in 19.00. Večerno sveto mašo bo vodil pomožni škof Franc Šuštar.

Ob 20.00 bo v cerkvi Vseh svetih pogovorni večer z gosti (škof Franci Šuštar in drugi) ob pravkar izdani knjigi sestre Helene Reberc o duhovniku in eksorcistu Marijanu Arharju z naslovom Pokliči me. Lepo vabljeni!

V sredo ob 19.45 je v knjižnici srečanje biblične skupine. Vabljeni tudi novi kandidati.

V petek ob 20.00 bo v cerkvi Vseh svetih poseben večer s pričevanjem hrvaškega vojnega veterana. Govoril bo o tem, kako mu je duhovnik Marijan Arhar pomagal spoznati pravo podobo ljubečega Boga Očeta in priti do odpuščanja. V drugem delu večera bo ob molitvi in pesmih možnost za spravo z Bogom in s seboj. Lepo vabljeni na ta poseben večer!

V soboto je dogodek Stična mladih. Z mladimi odidemo zjutraj ob 8.30 izpred župnišča proti železniški postaji, kjer stopimo na vlak za Stično. Za vlak je potrebna predhodna prijava – do torka (župniku). Vabljeni vsi mladi, od 14. leta naprej.

V nedeljo bomo obhajali župnijsko žegnanje ob prazniku Svetega Križa. Če ne bo spremenjenih razmer, bomo imeli po svetih mašah manjšo pogostitev, da se župljani med seboj malce srečamo.

Potrebujemo nove prostovoljce za čiščenje cerkve – približno pet oseb. Staro cerkev se čisti ob ponedeljkih zjutraj, novo cerkev pa ob torkih popoldne. Marsikdo bi lahko daroval približno dve uri na mesec za snažnost in lepoto naših dveh cerkva. Prosimo, da se velikodušno odzovete na to prošnjo, ker vas potrebujemo. Hvala!

V avli so danes na voljo koledarji Vincencijeve zveze dobrote. Zbirajo se prostovoljni prispevki, s katerimi boste lahko podprli projekt gradnje hiše za družino v stiski. Priporočen dar za koledar je 10 €.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

V naši župniji tudi letos pripravljamo srečanja Spoznavanja krščanstva in katehumenat. Srečanja, ki se začnejo 14. oktobra, so namenjena posebej tistim, ki si želijo odkriti Jezusa in krščansko vero ter morebiti prejeti zakrament krsta, obhajila ali birme. Na izhodu iz cerkve lahko zanje vzamete letake.

Na izhodu iz cerkve vzemite mesečna oznanila za mecec september.