5. postna nedelja (Tiha nedelja)

Molitveni namen: za dobro duhovno pripravo na veliki teden

Godovi v tem tednu:
NEDELJA – 5. POSTNA NEDELJA (Tiha nedelja)
ČETRTEK – Sveti Stanislav, škof in mučenec
NEDELJA – 6. POSTNA NEDELJA

Danes ob 20.00 bomo imeli srečanje župnijskega pastoralnega sveta.

Danes se začenja radijski misijon na Radiu Ognjišče z naslovom Cerkev je mlada. Vsak dan do sobote bodo ob 17.00 dobri postni nagovori različnih duhovnikov. Ponovitev bo vsak večer med 22.00 in 24.00. Vabljeni k poslušanju!

V ponedeljek ob 20.00 bo srečanje s starši prvoobhajancev v veroučnih prostorih.

V torek popoldan čisti cerkev 1. skupina.

V torek ob 19.45 bo v knjižnici večer Knjiga in čaj. Pogovarjali se bomo ob knjigi Menih v vrtincu sirske vojne.

V sredo ob 19.45 bo potekal tretji postni večer z naslovom Povejte z veseljem! Gosta Melita in Gregor Čušin nas bosta popeljala v umetnost vzgoje, ki je izziv za vsako družino. Vzgoja ni vedno le nekaj lepega, je tudi težka! A otroci so vir veselja! Lepo vabljeni, posebej še starši otrok, veroučencev, mladih.

V četrtek ob 20.00 so pevske vaje v pripravi na bogoslužje velikonočnega tridnevja.

V petek ob 19.00 je molitev križevega pota, sledi sveta maša. Ob 20.00 bo spovedno-molitveni večer, ki ga pripravljajo naši mladi. Že od 18.30 naprej bo možnost za sveto spoved in nato ves večer, ko bo prišlo več zunanjih spovednikov. Dobro prenovljena duša pri sveti spovedi je najboljši način, da lahko globlje doživimo velikonočne praznike. Ne zamudite te priložnosti!

V soboto ob 10.00 bo medgeneracijsko srečanje.

V soboto od 15.00 do 18.00 bo v veroučnih prostorih delavnica pletenja butaric za cvetno nedeljo. Posebej vabljene družine z otroki, vabljeni tudi birmanci in mladi!

V soboto ob 17.00 bodo vaje za ministrante v novi cerkvi, da se pripravimo na veliki teden.

Naslednjo nedeljo je cvetna nedelja, spomin Jezusovega slovesnega prihoda v Jeruzalem preden je vstopil v trpljenje. Ob 10.00 bomo začeli bogoslužje z blagoslovom zelenja na ploščadi pred cerkvijo, sledil bo sprevod v cerkev in sveta maša.

Na voljo so nova mesečna oznanila.