25. nedelja med letom

Trije nadangeli in Tobija, Francesco Botticini (c.1446-97)

Molitveni namen: da bi vsakdo našel svoje mesto v župniji

Godovi v tem tednu:
NEDELJA –  25. NEDELJA MED LETOM – Slomškova nedelja
PONEDELJEK –  Anton Martin Slomšek, škof
ČETRTEK – Sveti Vincencij Pavelski, duhovnik in ustanovitelj lazaristov
SOBOTA – Sveti Mihael, Gabrijel, Rafael, nadangeli
NEDELJA – 26. NEDELJA MED LETOM

V torek po večerni sveti maši ob 20.00 bomo imeli sestanek s kateheti veroučne šole.

S tem petkom začenjamo večerna srečanja za mlade, srednješolce in študente. Dobivali se bomo vsak petek ob 19.45, po večerni sv. maši. To soboto pa bomo z mladimi poromali na Brezje. Na železniški postaji se dobimo ob 9.45, v Ljubljano pa se bomo vrnili okrog 17.00. Mladi, lepo vabljeni!

V naši župniji tudi letos pripravljamo srečanja Spoznavanja krščanstva in katehumenat. Srečanja so namenjena posebej tistim, ki si želijo odkriti Jezusa in krščansko vero ter morebiti prejeti zakrament krsta, obhajila ali birme. Je tudi nekakšen verouk za odrasle, kamor ste vabljeni vsi, ki si želite poglobiti krščansko vero. Prvo srečanje bo 25. oktobra ob 20.00 v veroučnih učilnicah. Srečanja bodo potekala vsakih 14 dni. Na izhodu iz cerkve lahko že vzamete letake in jih posredujete prijateljem, ki bi se radi srečali z bistvenimi temami krščanstva.

Skupina za krašenje nove cerkve vabi še koga, da se ji pridruži. Dobrodošel, kdor ima nekaj izkušenj, smisla in veselja. Vašo pripravljenost na sodelovanje sporočite v župnijsko pisarno.

V torek popoldne čisti cerkev 1. skupina