Sveta Trojica

Molitveni namen:  za blagoslov domovine Slovenije in dobre volitve

Godovi v tem tednu:
NEDELJA – SVETA TROJICA
SREDA – Sveti Maksim Emonski, škof
ČETRTEK – SVETO REŠNJE TELO IN KRI, slovesni praznik
PETEK – Sveti Justin, mučenec
NEDELJA – 9. NEDELJA MED LETOM

Danes popoldne ob 18.00 imamo šmarnice za otroke (brez sv. maše), zatem sledijo igre.

V sredo zaključujemo s šmarnicami za otroke. Zato ta dan prinesite s seboj svoj plakat z nalepkami. Najbolj zvesti šmarničarji bodo nagrajeni, vse pa čaka sladka nagrada.

V četrtek, 31. maja, je slovesni praznik Svetega Rešnjega Telesa in Krvi. To je praznik Jezusove resnične navzočnosti med nami v sveti evharistiji. Svete maše bodo ob 9.00 in 19.00, v Tomačevem ob 18.00. Otroci prinesite liste cvetov v košarah, ki jih boste posipali pred Najsvetejšim v procesiji po sveti maši.

Prvi petek: dopoldan bomo obhajali bolnike in starejše po domovih. Po sveti maši bo večerna adoracija. Pred izpostavljenim Najsvetejšim bomo imeli možnost biti v tihi molitvi do 24. ure. Lepo vabljeni, da si privoščite nekaj časa z Gospodom.

V soboto, 2. junija bomo ob zaključku veroučnega leta praznovali Dan družin. Začeli bomo ob 11.00 s sveto mašo v cerkvi Vseh svetih, sledi podelitev spričeval. Nadaljevali bomo s pogostitvijo in delavnicami za otroke in mlade. Kakor lani naj bo to za družine veroučencev dan srečanja in sprostitve! S seboj lahko prinesete nekaj za pod zob.

V soboto, 2. junija, bo ob 17.00 mašniško posvečenje Tomaža Kunaverja v Trstu. Če bi se kdo želel udeležiti tega slovesnosti, se lahko do srede prijavi v župnijski pisarni, da organiziramo prevoz. Odhod ob 15.00 izpred župnišča.

V nedeljo zvečer, 3. junija, ob 20.30 bo prva pevska vaja v pripravi na slovesnost nove maše. Preostali dve pevski vaji pa bosta dva naslednja četrtka (7. in 14. junija). Vsi pevci, lepo vabljeni, na pevsko vajo, da z ubranim petjem polepšate slovesno bogoslužje!

Danes, ob obletnici posvetitve naše cerkve Vseh svetih je po vseh svetih mašah bo prijateljsko druženje in pogostitev.

Na voljo so nova mesečna oznanila.

Nova maša Tomaža Kunaverja v naši župniji bo 17. junija 2018 ob 10.00, načrtujemo tudi skupno župnijsko kosilo pod večjim šotorom. Vabljeni, da si rezervirate ta dan. Želimo, da bi se na ta dan župnija povezala kot v eno družino za skupno praznovanje.

Čez 14 dni, tj. en teden pred novo mašo, 10. junija, bomo imeli pri vseh svetih mašah posebno nabirko za pokritje stroškov novomašne slovesnosti.

Še enkrat velja povabilo k sodelovanju pri pripravi slovesnosti nove maše: ekipa za krašenje, za čiščenje, tehnična ekipa, ekipa za krašenje. Vpišete se lahko na sezname v avli.

V torek čisti cerkev 4. skupina