6. velikonočna nedelja

Molitveni namen: za blagoslov družin naših prvoobhajancev

Godovi v tem tednu:
NEDELJA –  6. VELIKONOČNA NEDELJA
TOREK – Obletnica posvetitve ljubljanske stolnice, praznik
ČETRTEK – GOSPODOV VNEBOHOD, slovesni praznik
SOBOTA – Sveti Leopold Mandič, redovnik
NEDELJA –  7. VELIKONOČNA NEDELJA

V mesecu maju imamo vsak dan zvečer šmarnice za otroke o Frideriku Baragi. Po večernih svetih mašah so na župnijskem dvorišču igre za otroke do 20.30. Posebej vabljeni otroci in mladi! Ob nedeljah so šmarnice ob 18.00 (brez svete maše).

V torek, po večerni sveti maši ob 19.45, je večer Knjiga in čaj. Pogovarjali se bomo o knjigi Jana Dobraczynskega Očetova senca, ki na sodoben način spregovori o Svetem Jožefu. Lepo vabljeni!

V sredo, 9. maja, je ob 19.45 redni sestanek naše Župnijske karitas.

V četrtek, 10. maja, je slovesni praznik Gospodovega vnebohoda. Svete maše bodo ob 9.00 in 19.00, v Tomačevem ob 18.00.

Naslednjo nedeljo je praznik prvega svetega obhajila za naših 30 prvoobhajancev pri sveti maši ob 9.00.

Bliža se izlet za sodelavce župnije, ki bo v soboto, 19. maja. Prijavite se, prosimo, čim prej bodisi g. Bojanu Novaku ali v župnijski pisarni v času uradnih ur. Več informacij o izletu dobite v novih mesečnih oznanilih.

Sporočamo vam, da so stekle prve priprave za novo mašo našega župljana Tomaža Kunaverja. V mesečnih oznanilih ste si verjetno že prebrali nekaj o njegovi življenjski poti. V duhovnika bo posvečen v Trstu v soboto, 2. junija. Nova maša v naši župniji pa bo v nedeljo, 17. junija 2018 ob 10.00 (namesto svetih maš ob 9.00 in 11.00). To bo lep in velik dogodek za našo župnijo. Želimo, da se ob pripravi te slovesnosti čim bolj povežemo, da stopimo skupaj. Rabili bomo vašo pomoč, posebej pri pripravi pogostitve. Vsak teden vas bomo obveščali, kako napredujejo priprave.

V torek čisti cerkev 1. skupina