Nedeljska sveta maša

V nedeljo, 10. maja, bosta v cerkvi Vseh svetih sveti maši ob 8.00 in 10.00.

K sv. maši pridite z maskami na obrazu. V avli cerkve si obvezno razkužite roke (na obeh vhodih cerkve sta dozirnika za razkužilo). Nameščeni bodo zunanji zvočniki, da boste lahko sv. mašo spremljali tudi s trga pred cerkvijo. V tem primeru priporočamo, da si prinesete zložljive stole (če je imate to možnost). Ohranjajte medsebojno razdaljo 1,5 metra od drugih oseb. V cerkvi bodo zato označena sedišča, ki morajo ostati prazna, da se zagotavlja predpisana razdalja.

Pri obeh svetih mašah bodo prisotni župljani – redarji, ki bodo skrbeli za upoštevanje navodil za ohranjanje in varovanje zdravja ter usmerjanje vernikov na ustrezna mesta.

V Tomačevem bo v nedeljo sv. maša ob 8.00. K sv. maši pridite z maskami. Na vhodu v cerkev si obvezno razkužite roke. Ohranjajte medsebojno razdaljo 1,5 metra od drugih oseb.

 

Nekaj pojasnil:

  • svete maše se lahko udeležijo samo zdrave osebe (ki nimajo simptomov okužbe dihal, ne kašljajo in nimajo povišane telesne temperature);
  • zdravstveno občutljive osebe, lahko pridejo k sv. maši med tednom, ko je v cerkvi manj ljudi. Škofje do preklica dovoljujejo, da se verniki namesto nedeljske svete maše udeležijo svete maše enkrat v tednu na kateri koli dan;
  • bolniki in ostareli, ki ne morejo v cerkev, ter drugi zdravstveno ogroženi, naj sveto mašo spremljajo na daljavo, prejmejo duhovno obhajilo ter so v molitvi povezani z vso župnijo.

 

Že vnaprej se vam zahvaljujemo, da vsi dosledno upoštevamo nekaj preprostih ukrepov, da varujemo svoje zdravje in zdravje bližnjih ter tako preprečujemo širjenje okužbe s koronavirusom.