Jacque Philippe: MOLITEV, POT LJUBEZNI – september

Dragi Knjigočajevci,

dober mesec je še pred nami, preden se septembra spet srečamo ob čaju. Po novem nas bo na Knjigi in čaju spremljal naš novi kaplan Aljaž Kraševec, ki je pred dnevi prišel na našo župnijo. Še prej vas povabim na srečanje s plodovitim piscem duhovnih knjig. V Slovenijo prihaja pater Jacques Philippe, kjer se bomo z njim  srečali 19.8., ob 19.30, v Antonovi dvorani na Viču.  Ker bomo patra lahko osebno spoznali sem se zato po navdihu odločila za drugo  knjigo za september kot sem prvotno napisala (prvotno Moč tihote).  Glede na to, da pater Philippe prihaja v Slovenijo predlagam za branje njegovo novo knjigo, ki je izšla pri Založbi Emanuel:
Jacque Philippe: Molitev, pot ljubezni
Je molitev danes kristjanom sploh še potrebna? Vse vemo, vsega imamo dovolj, nadomestkov za molitev je nešteto. Televizija, internet, potovanja, toplice, trekingi, joga, zabave… Zgodi pa se, da nas življenje zaustavi s kakšno preizkušnjo in takrat čutimo, da nam vsi opisani nadomestki niso dovolj za tolažbo. Tolažbe si ne moramo dati. Tolažba je dar Boga. Zahteva mnogo globlji odnos kot ga imamo s televizijo, Facebookom, Instagramom, mobilnim telefonom in svojim avtomobilom. Tolažba zahteva odnose. Noben odnos ne obstaja sam na sebi. Potrebno ga je gojiti in poglabljati. Velikokrat ne vemo, kako. Površni smo in nerodni. Zmanjkuje nam časa za druge. Toliko delamo na sebi in zase pa nam kljub temu manjka tisoč stvari in globoko v sebi nismo potolaženi. 
Pater Jacques Philippe pravi, da smo zelo bolni, da je naša zemlja zelo bolna in da nas lahko pozdravi samo stik z Bogom. Naproti  nam prihaja s knjigo Molitev, pot ljubezni, v kateri pove, kaj je bistveno za naše življenje. Da bi prišli do intimnega in globokega srečanja z Bogom in svojimi bližnjimi potrebujemo molitev. Bogoslužja. Cerkev. Da bi v zvestobi molitvi dejansko mogli najti svetlobo, moč in mir, ki jih potrebujemo za to, da bo naše življenje obrodilo obilen sad po Gospodovi volji. Na koncu življenja bomo sojeni samo po tem ali je naše življenje razodetje Božje ljubezni, pravi pater Marko Ivan Rupnik. Nič drugega ne bo važno.

Če ste si med poletjem odpočili telo, vas povabim, da si z branjem te drobne knjižice odpočijete še svojo dušo. Vabljeni naš pogovorni večer v septembru in na osvežujoč čaj.
Pater Philippe je tako zapisal v knjigo:
»V tej knjigi bi rad podal nekaj zelo preprostih in vsem dostopnih usmeritev kot spodbudo tistim, ki želijo odgovoriti na klic [po molitvi], in kot vodstvo, da bi v molitvenem življenju prišli do intimnega in globokega srečanja z Bogom, kar je tudi končni namen. Da bi v zvestobi molitvi dejansko mogli najti svetlobo, moč in mir, ki jih potrebujejo za to, da bo njihovo življenje obrodilo obilen sad po Gospodovi volji. Govoril bom predvsem o osebni molitvi. Skupna molitev, posebno sodelovanje pri bogoslužju, je temeljna razsežnost krščanskega življenja in je nikakor ne želim podcenjevati. A govoril bom predvsem o osebni molitvi, saj se tu pojavlja največ težav.«

Teme poglavij:

  1. Zastavki molitve
  2. Pogoji za rodovitno molitev
  3. Božja navzočnost
  4. Praktični nasveti za osebno molitev
  5. Molitvena priprošnja

»Svet danes najbolj potrebuje prav molitev. Iz nje se bodo porajale vse prenove, ozdravljenja, globoke in rodovitne preobrazbe, ki si jih vsi želimo za našo družbo. Naša Zemlja je zelo bolna in samo stik z Nebom jo bo lahko ozdravil.«

Knjiga stane13, 50 eur.
Pater Philippe je izdal veliko stevilo duhovnih knjig. Prisluhnete pa mu lahko tudi na You tubu:
Povabljeni k branju.