Sergej Kurdakov: Odpusti mi, Nataša

Rezultat iskanja slik za book tea WINTER

Knjiga meseca novembra Odpusti mi, Nataša se je nas je močno dotaknila in v nas pustila sledi razmišljanja o preganjanju in pričevanju ruskih kristjanov za svojo vero.

Srečanje meseca decembra bomo zato namenili ogledu dokumentarnega filma RUSKO VSTAJENJE. Rusko vstajenje je čudovit dokumentarni film, ki ga je posnela RTV Slovenija, v sodelovanju s patrom Markom Ivanom Rupnikom in centrom Aletti, v samostanu Sergejev Posad blizu Moskve. Film prinaša sporočilo ljubezni in upanja in je neke vrste nadaljevanje romana, ki smo ga brali.

[read more=”Preberi več…” less=”Zapri.”]

Krščanstvo je pot Velike noči. Ljubimo, umiramo in vstajamo. V Kristusu. Luč in tema sta med seboj neločljivo povezani. Nobena tema ne more použiti luči, ki se nam je razodela v Jezusu Kristusu. Jezusovo vstajenje za nas pomeni novo ži- 5 vljenje, novo rojstvo. Kaj pomeni novo rojstvo za preganjane kristjane v Rusiji? Ruska pravoslavna cerkev je po padcu ateistične diktature vsepovsod vstajala iz pepela sovjetskega obdobja in milijoni Rusov so se hiteli krstit.

Na srečanje, ki bo v torek, 13. decembra ob 19.45, lahko prinesete tudi pecivo in piškote. Skuhali bomo božični čaj in kramljali. Vstopimo z novim upanjem v praznik Kristusovega rojstva.

Toplo povabljeni!
Zdenka Sušec

[/read]