Enaindvajseta navadna nedelja


Molitveni namen: za sožitje in povezanost v naših družinah

Godovi v tem tednu:
NEDELJA – 21. NEDELJA MED LETOM
PONEDELJEK – Sveti Avguštin, škof in cerkveni učitelj
TOREK – Mučeništvo Janeza Krstnika
NEDELJA – 22. NEDELJA MED LETOM

Velika zahvala našim mladim animatorjem, ki so v minulem tednu izpeljali čudovit oratorij za otroke! Naj otroci in mladi lepo napredujejo na poti z Jezusom in postanejo njegovi pričevalci.

Prejšnjo nedeljo, ko smo darovali Marijino svetišče v Petrovčah, kjer živi naš novomašnik Drago Ferencek, smo zbrali pri vseh sv. mašah 1.623 €. Hvala za vašo solidarnost!

Ta teden bo potekal vpis k verouku: od ponedeljka do petka med 17.00 in 18.00 na župnijskem dvorišču. Vpisovanje bo tako za klasičen verouk kot za družinsko katehezo, ki jo letos pri nas prvič izvajamo. S seboj prinesite veroučna spričevala otrok in priporočeni dar za ogrevanje 30 €. Veroučni urnik si lahko ogledate na oglasni deski ali na naši spletni strani.

V torek čisti cerkev 1. skupina.

Ta petek je prvi petek v mesecu: obhajali bomo bolnike in ostarele po domovih. Sporočite nam, koga lahko še na novo obiščemo na domu, da prejme sv. obhajilo, zakrament sv. spovedi ali bolniškega maziljenja.
Po večerni sveti maši je adoracija pred Najsvetejšim do 21.00.

Naslednjo nedeljo bo pri sveti maši ob 10.00 blagoslov otrok – šolarjev. Osnovnošolski otroci, pridite, da bomo prosili Boga za blagoslov novega šolskega leta.

Prav tako bo naslednjo nedeljo pri obeh svetih mašah na Žalah slovo od kaplana Anžeta Cunka. Nedeljska mašna nabirka bo namenjena zanj. Po svetih mašah bo pogostitev, zato vabimo pridne gospodinje, da prinesejo sladko ali slano pecivo v pevsko sobo v soboto med 18.00 in 19.00. Za strežbo potrebujemo pomoč – prostovoljci se, prosimo, javite župniku ali kaplanu.

Na voljo so mesečna oznanila za september.