# namig za praznovanje cvetne nedelje

Na cvetno nedeljo je Jezus slovesno vstopil v Jeruzalem. Množica je razgrinjala na pot zelenje in mu vzklikala: »Blagoslovljen kralj, ki prihaja v Gospodovem imenu!«

Potrebščine: miza, sveča, blagoslovljena voda, oljčne vejice, butarice ali zelenje, napis: Hozana, hozana! Blagoslovljen, ki prihaja v Gospodovem imenu, Izraelov kralj!

Na mizo položimo zelenje, oljčne vejice, butarice, napise v čast Jezusu Kralju. Oče blagoslovi zelenje z znamenjem križa. Vsi člani družine vzamejo vejice in gredo za očetom, ki v rokah nosi križ. Procesija gre po vseh prostorih stanovanja. Med potjo pojemo: Hvali, Gospoda, Jeruzalem ali Mogočno se dvigni naš spev iz srca.

Župljani smo povabljeni, da spremljamo sveto mašo na TVSLO 2 ob 10.00. Doma si pripravimo zelenje in butarice in jih blagoslovimo z blagoslovljeno vodo ob spremljanju prenosa.

_________________________________________________________

Blagoslovljena voda je na razpolago v cerkvi Svetega Križa. Ob upoštevanju navodil za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni vas vabimo, da si vzamete nekaj trenutkov za molitev v cerkvi.

 

 

Povzeto po:
Obhajanje velikonočnih praznikov v družini
Tone Kompare, župnik Župnije Ljubljana Trnovo