Četrta postna nedelja (laetare)


Molitveni namen: za edinost v Cerkvi

Godovi v tem tednu:
NEDELJA – 4. POSTNA NEDELJA
SOBOTA – Gospodovo oznanjenje Mariji, slovesni praznik (materinski dan)
NEDELJA – 5. POSTNA NEDELJA

Nocoj ob 19.30 bo pevska vaja mešanega pevskega zbora na koru v pripravi na bogoslužje velikonočnega tridnevja. Pevci, lepo vabljeni!

V torek čisti cerkev 2. skupina.

V torek ob 19.45 je v župnijski knjižnici večer Knjiga in čaj. Pogovarjali se bomo ob knjigi furlanskega duhovnika Mežnarjeve pridige. Lepo vabljeni!

V petek ob 18.30 je molitev križevega pota, zatem sveta maša. Vsi lepo vabljeni, da se udeležimo križevega pota, se pustimo nagovoriti skrivnostim Jezusovega trpljenja, da bomo prenovljeni pričakali njegovo vstajenje.

V soboto je slovesni praznik Gospodovega oznanjenja. Svete maše bodo ob 9.00 in ob 19.00, v Tomačevem ob 18.00.

Naslednjo nedeljo se premakne ura na letni čas, zato bo treba eno uro prej vstati, da boste pravočasno prišli k svetim mašam.

Napovedujemo, da bo čez dober mesec, v nedeljo, 23. aprila, ob 11.00 organiziran župnijski srečelov pod lipo in druženje za vse. Izkupiček bo šel za mlade, ki odhajajo poleti v na svetovni dan mladih. Zbiramo dobitke za dobrodelni srečelov. Kdor želi sodelovati, naj prinese dobitke v soboto zvečer ali naslednjo nedeljo pred sveto mašo v pevsko sobo.

Lepo vabljeni v tem postnem času k prejemu zakramenta svete spovedi. Nekateri morda že dlje časa niste bili pri sveti spovedi. Spovedujemo vsak dan pred večerno sveto mašo, prav tako pred nedeljskimi svetimi mašami. Po potrebi se lahko z duhovnikom dogovorite tudi za poseben termin (pokličite v pisarno na 01 437 22 03).

Vabljeni k branju župnijskih oznanil za mesec marec.