Četrta nedelja med letom


Molitveni namen: da bi otroci in mladi imeli oseben odnos z Jezusom

Godovi v tem tednu:
NEDELJA – 4. NEDELJA MED LETOM
SREDA – Sveti Janez Bosko, duhovnik in ustanovitelj salezijancev
PETEK – Jezusovo darovanje v templju (svečnica), praznik
SOBOTA – Sveti Blaž, škof in mučenec
NEDELJA – 5. NEDELJA MED LETOM

V torek čisti cerkev 3. skupina.

V četrtek ob 17.00 bo v veroučnih prostorih predavanje Benjamina Tomažiča na temo: Pametna uporaba pametnih naprav. Lepo vabljeni na to dobro predavanje vsi starši otrok, mladi, pa tudi vsi, ki vas ta tematika zanima.

V četrtek ob 19.45 bo na koru nove cerkve pevska vaja mešanega pevskega zbora. Vsak četrtek so redne pevske vaje in petje pri sv. maši na 2. nedeljo v mesecu. Še vedno lepo vabljeni novi pevci!

V petek obhajamo praznik Jezusovega darovanja v templju (svečnica), ki je tudi praznik posvečenega življenja. Svete maše bodo ob 9.00 in 19.00, v Tomačevem ob 18.00. Sv. maše začnemo v avli z blagoslovom sveč, ki jih boste prinesli s seboj. Zatem v sprevodu vstopimo v cerkev. Nabirka tega dne bo namenjena za potrebe domačih duhovnikov.

Ta petek je prvi petek v mesecu: dopoldan bomo obhajali bolnike in ostarele po domovih. Zvečer, po večerni sveti maši, bo adoracija pred Najsvetejšim do 21.00.

V petek ob 17.00 gremo s prvoobhajanci na dvodnevne duhovne vaje. Priporočamo vam jih v molitev.

V soboto, na god svetega Blaža, bomo pri dopoldanski sveti maši ob 11.00 prejeli blagoslov po priprošnji svetega Blaža za varstvo pred boleznimi grla.

Napovedujemo, da bo v ponedeljek, 5. februarja, ob 19.45 srečanje za vse bogoslužne bralce, da osvežimo osnove branja pri svetih mašah ter poglobimo razumevanje mašnega bogoslužja.

Na izhodu iz cerkve vzemite nova župnijska oznanila za mesec februar.