6. postna nedelja (Cvetna nedelja)


Molitveni namen: za vse, ki v naših družinah trpijo

Nocoj ob 20.00 so še zadnje pevske vaje za velikonočno tridnevje (ponovitev vsega pevskega repertoarja).

V torek popoldan čisti cerkev 2. skupina.

Prazniki, ki so pred nami, so srce naše vere. Zato bi vas rad posebej povabil, da skupaj praznujemo velikonočno tridnevje (veliki četrtek, veliki petek in velikonočno vigilijo) ter tako močno doživimo bližino z Jezusom v njegovem trpljenju kakor veselje Njegovega vstajenja.

Ministrantske vaje bodo na veliki četrtek, petek ob 17.30, na veliko soboto pa ob 18.00.

Na VELIKI ČETRTEK obhajamo spomin postavitve svete maše in mašniškega posvečenja. Ob 9.00 bo krizmena maša v ljubljanski stolnici. Naš nadškof bo posvetil sveta olja, duhovniki pa obnovijo duhovniške obljube. Pri nas bomo obhajali slovesno večerno mašo, spomin Jezusove zadnje večerje, ob 19.00.

Na VELIKI PETEK se spominjamo Jezusove smrti na križu.
Ob 15.00 bo molitev križevega pota po drevoredu. To je priložnost, da kristjani tudi navzven pričujemo o pomembnosti Kristusovega križa za nas.
Ob 19.00 bomo obhajali slovesno bogoslužje v čast Kristusovemu trpljenju. Častili bomo križ, znamenje odrešenja, zmage nad zlom. Po prenosu Jezusa v Božji grob v cerkev Sv. Križa sledi molitvena ura.

Na VELIKO SOBOTO Jezusovo telo počiva v grobu. To je dan Njegove odsotnosti, za nas pa dan premišljevanja in molitve. Ves dan bo možnost tihe molitve pred Božjim grobom v stari cerkvi.
Blagoslov velikonočnega ognja bo ob 7.30 pred cerkvijo Vseh svetih.
BLAGOSLOV VELIKONOČNIH JEDI bo vsako polno uro od 10.00 do 17.00, v Tomačevem ob 15.30.
VELIKONOČNA VIGILIJA, najslovesnejše bogoslužje vsega cerkvenega leta, se prične ob 19.30. Po blagoslovu ognja pred cerkvijo, s katerim bomo prižgali velikonočno svečo, bomo vstopili v praznovanje Jezusovega vstajenja. S seboj prinesite sveče, ki jih boste prižgali na tem praznovanju. Doživimo skupaj to posebno noč, ko luč premagala temo, ko je Jezus premagal smrt!

Naslednjo nedeljo je VELIKA NOČ, praznik Jezusovega obujenja od mrtvih, največji krščanski praznik!
Vstajenjska procesija
se prične ob 7.00 v cerkvi Sv. Križa, sledi slovesna sveta maša.
Praznični sveti maši bosta še ob 10.00 in v Tomačevem ob 9.30.

Na voljo so mesečna oznanila za mesec april.