6. nedelja med letom

Molitveni namen: za sadove postnega časa

Godovi v tem tednu:
NEDELJA – 6. NEDELJA MED LETOM
SREDA – pepelica
NEDELJA – 7. NEDELJA MED LETOM

Danes, v nedeljo, februarja, bo ob 19.00 redno srečanje ŽPS.

V torek, 13. februarja, ste ob 18.45 vabljeni na skupino Knjiga in čaj. Pogovarjali se bomo ob knjigi Na poteh k Bogu francoskega jezuita Henrija de Lubaca, enega največjih teologov prejšnjega stoletja. Knjiga govori o iskanju Boga v sodobnem svetu in je bila v osnovi napisana še posebej za neverujoče bralce. Z nami bo g. župnik Alek Zwitter, ki je tej knjigi Mohorjeve napisal spremno besedo.

V sredo, 14. februarja, s pepelnico vstopamo v letošnji postni čas. Naj nas znova tesneje poveže z Bogom in med seboj. Na ta dan Cerkev predlaga vsem odraslim, ki so tega sposobni, strogi post, torej da se samo enkrat do sitega najemo in se odpovemo mesnim jedem. Svete maše s pepeljenjem bodo ob 9.00 in ob 18.00 ter v Tomačevem ob 18.00.

V sredo, bo ob 19.30 redno srečanje skupine za žalujoče v prostorih Karitas.

Vsak petek v postu bo ob 17.30, pol ure pred večerno sveto mašo, molitev križevega pota. Vabljeni, da se je v čim večjem številu udeležite! Ob postnih petkih bo tudi možnost spovedi.

V soboto, 17. februarja bo na Fužinah dekanijska molitev za duhovne poklice. Naša župnija animira molitev pred Najsvetejšim od 16.00 do 17.00 ure. Dobimo se ob 15.30 pred župniščem in odidemo z avtomobili. Naj se nas zbere čim več.

V torek čisti cerkev 1. skupina