Cvetna nedelja


Molitveni namen: za zvestobo Bogu v preizkušnjah

Danes ob 17.30 bo v veroučnih prostorih dramska uprizoritev Jezusovega trpljenja, ki jo pripravljajo naši mladi (novost!). Lepo vabljeni, posebej družine z majhnimi otroki. Prostovoljni prispevki bodo namenjeni za poletni oratorij za otroke.

V torej čisti cerkev 3. skupina.

V torek ob 17.15 bo v pevski sobi pripravljalno srečanje na poletni oratorij. Mladi, lepo vabljeni! Napovedujemo tudi oratorijski dan za otroke, ki bo v soboto dopoldan, 20. aprila.

V torek bo od 18.30 do 20.30 bo v cerkvi Vseh svetih spovedni večer za vso župnijo. Poleg domačih duhovnikov bosta na voljo še dva zunanja spovednika. Odložimo svoje grehe in bremena na Gospoda, da nas osvobodi!

VELIKI ČETRTEK je dan spomin postavitve svete maše in mašniškega posvečenja. Ob 9.00 bo krizmena maša v ljubljanski stolnici, kjer bo nadškof bo posvetil sveta olja, duhovniki pa obnovijo duhovniške obljube. V cerkvi Vseh svetih bomo obhajali slovesno večerno mašo, spomin Jezusove zadnje večerje, ob 19.00.

VELIKI PETEK je spomin Jezusove smrti na križu. Ob 15.00 bo molitev križevega pota po drevoredu. To je lepa priložnost, da kristjani tudi navzven pričujemo o tem, da smo Jezusovi učenci in hodimo po njegovi poti. Ob 19.00 obhajamo slovesno bogoslužje v čast Kristusovemu trpljenju. Častili bomo križ, znamenje našega odrešenja. Po prenosu Jezusa v Božji grob v cerkev Sv. Križa sledi molitvena ura.

VELIKA SOBOTA je dan počivanja Jezusovega telesa v grobu. V stari cerkvi je ves dan možnost molitve pred Božjim grobom. Blagoslov velikonočnega ognja bo ob 7.30 pred cerkvijo Vseh svetih. BLAGOSLOV VELIKONOČNIH JEDIL bo vsako polno uro od 10.00 do 17.00, v Tomačevem ob 16.00.

VELIKONOČNA VIGILIJA je najslovesnejše bogoslužje v cerkvenem letu in se prične ob 19.30. Po blagoslovu ognja pred cerkvijo, s katerim bomo prižgali velikonočno svečo, bomo vstopili v praznovanje Jezusovega vstajenja. S seboj prinesite sveče, ki jih boste prižgali na tem praznovanju. Veselimo se tudi prejema zakramentov naših katehumenov. Doživimo skupaj to izjemno noč, ko je Jezus premagal podzemlje in smrt!

Naslednjo nedeljo je VELIKA NOČ, praznik Jezusove zmage nad smrtjo, največji krščanski praznik! Vstajenjska procesija se prične ob 7.00 v cerkvi Svetga Križa, sledi slovesna sveta maša. Praznične svete maše bodo še ob 9.00 in 11.00, v Tomačevem ob 9.30.

Prazniki, ki so pred nami, so srce naše vere. Zato vas vse lepo vabimo, da skupaj praznujemo velikonočno tridnevje (veliki četrtek, veliki petek in velikonočno vigilijo) ter tako močno doživimo Jezusovo pot skozi smrt v vstajenje.

Na voljo so oznanila za mesec marec.