Tretja nedelja med letom (Nedelja Božje besede)


Molitveni namen: za edinost kristjanov

Godovi v tem tednu:
NEDELJA – 3. NEDELJA MED LETOM
TOREK – Sveti Frančišek Saleški, škof in cerkveni učitelj
SREDA – Spreobrnitev apostola Pavla, praznik
ČETRTEK – Sveta Timotej in Tit, škofa
PETEK – Sveta Angela Merici, ustanoviteljica uršulink
SOBOTA – Sveti Tomaž Akvinski, duhovnik in cerkveni učitelj
NEDELJA – 4. NEDELJA MED LETOM

Včeraj se je začel Svetopisemski maraton – šestdnevno neprekinjeno branje Svetega pisma, ki bo potekalo do četrtka. Vabljeni, da se te dni pridružite branju Božje besede preko spleta ali pestremu spremljevalnemu programu na spletni strani:  svetopisemskimaraton.si

Danes ob 16.00 bo v župniji Preska sveta maša ob nedelji Božje besede. Zatem pa bo v pastoralnem domu pogovor z akademikom Jožetom Krašovcem na temo Misijonsko poslanstvo Cerkve. Vabljeni bralci Božje besede po župnijah, člani bibličnih skupin in vsi, ki imate radi Božjo besedo.

Danes se v naši župniji začne tečaj priprave na zakon, ki bo obsegal 8 srečanj. Prvo srečanje je danes ob 11.00 v veroučnih učilnicah. Zatem pa bodo srečanja ob petkih od 19.00 do 20.30 vsakih 14 dni.

V torek čisti cerkev 2. skupina.

V petek ob 19.00 je naslednje srečanje tečaja priprave na zakon v veroučnih učilnicah.
Ob 19.45 je kot vsak petek večer za mlade v veroučnih učilnicah. Lepo vabljeni!

V soboto od 8.00 dalje vabi Škofijska gimnazija v Šentvidu osmo- in devetošolce na dan odprtih vrat. Predstavili bodo pouk in številne dejavnosti na tej katoliški gimnaziji.

Zelo potrebujemo nove prostovoljce za čiščenje nove cerkve! Čiščenje cerkve poteka ponavadi v torek popoldan. Konkretno to pomeni darovati do dve uri časa na mesec za lepoto naše cerkve. Prosimo, da se velikodušno odzovete na prošnjo, ker vas potrebujemo! Morda najlažje pridete upokojenci. Sporočite vaš »da« župniku. Hvala!