Obvestila

Šmarnice za otroke 2020

S 1. majem se običajno začenjajo šmarnice za otroke. Ker vemo, da izredne razmere še niso popustile, imamo željo, da bi šmarnice za otroke v naši župniji premaknili za kakšna dva tedna. Imamo upanje, da bo takrat že možno izvesti šmarnice v živo. Otroci bodo gotovo (po dolgi izolaciji) zelo veseli zbiranja v živo ter igranja na župnijskem igrišču. Šmarnice bomo imeli na temo svetnika Janeza Boska.

Do takrat pa bo možnost spremljanja šmarnic na spletu. Variante so naslednje:

  • v župniji Cerklje na Gorenjskem bodo ob sodelovanju animatorjev in družin izpeljali šmarnice za otroke Največji dar z video posnetki YouTube kanalu. Posnetek bo na voljo za tekoči dan ob 9. uri. Filmček bo vseboval: kratek pozdrav, branje zgodbe, nalogo, razkritje črke gesla, pesem/molitev.
  • iz Novega mesta bo vsak dan bo objavljeno šmarnično branje Največji dar, ki ga bo pripravila vsakič ena druga družina. Vsak dan bo od 9.00 naprej na voljo posnetek na YouTube kanalu.
  • na Pastoralnem portalu Pridi in poglej pa pripravljajo šmarnice Najlepša Marijina imena, ki so zelo primerne za vključitev v družinsko bogoslužje.
  • predlog obhajanja šmarnic v družinskem krogu.