Oratorij 2019

Kaj je oratorij?

Oratorij ni samo počitniško varstvo za otroke, ki se povsem naključno dogaja na župnijskem dvorišču, je mnogo več kot samo to. Oratorij je:

  • DOM, ki sprejema, zato se animatorji ves čas trudimo, da se otroci na ora-toriju počutijo, prijetno, sproščeno in domače;
  • ŽUPNIJA, ki oznanja Boga. Zato ima prav posebno mesto na oratoriju tudi molitev, kateheza in molitveni kotiček, da se imajo otroci tudi tam možnost srečati z Bogom;
  • ŠOLA, ki uvaja v življenje: temu so namenjene delavnice, igre in ostale spretnosti, po katerih želimo otroke naučiti česa novega,
  • DVORIŠČE za prijateljske stike: petje, smeh, igre in prosti čas, s tem se med otroci in animatorji sklepajo prijateljske vezi.

Animatorji smo tisti, ki vse te elemente združujemo in s svojo asistenco, prijazno navzočnostjo med mladimi, spodbujamo otroke k osebnostni rasti in k dobremu.

 

Dragi otroci!

Letos nas bo na oratoriju navdušil slovenski legendarni junak Peter Klepec, ki pooseblja tisto najboljše v slovenskem narodu. Čeprav je na videz majhen in slaboten, v sebi skriva neizmerno moč, ki zlomi katero koli velesilo. Vrednote, po kateri živi in se ravna,  so temeljne krščanske vrednote: odpuščanje, zaupanje, vera, ljubezen, ponižnost, delo, pomoč bližnjemu

Dragi starši,

Zahvaljujemo se vam, če nam boste tudi letos zaupali svoje otroke v času oratorija. Na ta teden se že kar nekaj časa skrbno pripravljamo in se ga že zelo veselimo.

Oratorij bo potekal od 26. do 30. avgusta 2019 (od ponedeljka do petka). Vsak dan bomo začeli ob 9.00 in končali ob 16.00. Oratorij je namenjen otrokom od 5. do 15. leta.

Zaradi programa vas naprošamo, da otrok, če ni nujno, ne jemljete iz oratorija predčasno. Če pa do tega pride, nas o tem predhodno obvestite.

Prav tako pa nam ne zamerite, če bomo kdaj dan končali kakšno minutko po uradnem času. Včasih namreč le s težavo prepričamo otroke, da moramo končati in se posloviti. V kolikor boste po otroke prišli z avtomobilom, pa je parkiranje 15 min brezplačno.

Na oratoriju je obvezna športna obutev (natikači so zaradi športnih iger neprimerni) in pokrivalo za glavo, saj imamo v popoldanskem času športne aktivnosti na travniku.
En dan v tednu imamo tudi vodne igre, in en dan izlet v neznano, za kar bodo otroci pravočasno izvedeli in vam prinesli več informacij v tednu oratorija.
V petek popoldan organiziramo oratorijsko zaključno sveto mašo skupaj s starši, sorodniki in prijatelji otrok, navzočih na oratoriju. Imeli bomo predstavitve izdelkov, srečelov in druženje. Povabljeni, da se nam ta dan pridružite. Več informacij o tem dobite v tednu oratorija.

Prispevek (dar): Za prvega otroka v družini je 25 evrov, za drugega 15, za tretjega pa 10 evrov. Od četrtega otroka naprej je oratorij zastonj. Če ste v finančni stiski, se oglasite v župnijski pisarni in bomo skupaj našli rešitev.

Prijava: do 15. avgusta 2019 v župnijski pisarni.

Za kakršnokoli vprašanje se lahko obrnete na vodjo oratorija: Jernej (030 393 206).

Prijavnica

Oratorijska zloženka

Izjavastarsev